2024. április 25. csütörtök

2022. szeptember 21., szerda 10:30

A Technológiai és Ipari Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 21., szerda (OS) - Tizenötmillió forintos bírság a nyári poggyászfiaskó után indított eljárásokban

Öt teljes órán át tartotta vissza egy éjfél után landoló repülőgép utasainak csomagjait a földi kiszolgáló június végén, Budapesten. Sokan kényszerültek így a terminálon kivárni, míg reggel végre hozzájutottak bőröndjeikhez. A mulasztó céget ötmillió forintra büntette a közlekedési hatóság. A reptér üzemeltetőjének kétszer ekkora bírságot kell fizetnie a mélyalvási időszakban a megengedettnél jóval nagyobb számban mozgó repülők miatt.

Egy Tel Avivból jelentős késéssel érkező járat 195 utassal és 75 darab poggyásszal a fedélzetén nem sokkal éjjel egy óra előtt szállt le a budapesti repülőtéren 2022. június 27-én. Az első bőrönd kereken öt órával később került szalagra, az utolsó hat percre rá. A közbeeső időben senki semmiféle tájékoztatást nem adott a csomagjaikra váró utasoknak arról, hogy tulajdonukat, értéktárgyaikat mikor kaphatják vissza. Sokan így teljes bizonytalanságban magukra hagyva kénytelenek voltak a reptéren éjszakázni.
     Kiadó: Technológiai és Ipari Minisztérium