OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. szeptember 21., szerda 13:19

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 21., szerda (OS) - Árnyékkormány: Ha Orbánék nem utasítják el Putyin álnépszavazásait, egyértelműen a háborús bűnösök oldalán állnak

    Szerda reggel beszédet intézett az oroszokhoz Vlagyimir Putyin. Bejelentette, hogy részleges mozgósítást rendelnek el, valamint azt is, hogy négy ukrán régióban “népszavazást" tartanak az Oroszországhoz való csatlakozásról.

Az Árnyékkormány egyértelmű álláspontja szerint, egy tisztességes, európai magyar kormány ebben a helyzetben világossá tenné, hogy nem ismeri el a Putyin által bejelentett álnépszavazásokat és minden esetben kiáll Ukrajna területének csorbíthatatlansága mellett.

Ha az Orbán-kormány nem ezt teszi, akkor véglegesen bizonyítja, hogy a tízezrek erőszakos haláláért felelős orosz agresszor oldalán áll. Magyarországnak felelős kormányra van szüksége, amely az európai értékeket képviselve világossá teszi: Ukrajna területe sérthetetlen, bármely ukrán terület elszakítása, Oroszországhoz való csatolása érvénytelen.

Rónai Sándor

Árnyék-külügyminiszter
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.