OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2022. szeptember 21., szerda 14:30

A Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 21., szerda (OS) -

    A Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület egy éve alakult meg. Első önálló programjára a közel múltban került sor "Párbeszéd a hétköznapi emberségről" címmel. Az összejövetelen kifejezésre juttattuk mindazt, amit az alapszabályunkban megfogalmaztunk: lehetőséget adni, elsődlegesen a fiataloknak, de minden állampolgárnak, a humanista értékek fejlesztésére, ami elősegíti, hogy az egyén egyenértékű tagja legyen közösségének. Munkánkba életkortól, vallási és etnikai hovatartozástól függetlenül kívánjuk bevonni a társadalom széles köreit. Tudatosítani szeretnénk Raoul Wallenberg és más embermentők civil kurázsiját, toleranciáját, kultúrákon átívelő morális és etikai példáját. Célunk olyan látásmód elsajátíttatása, melyben a humanista értékek vállalása biztosítja a demokratikus együttműködést, együttélést hazánkban. Tevékenységünkkel hozzá kívánunk járulni ahhoz, hogy hamis ideológiák ne erősödjenek országunkban.
Tavaly és az idén részt vettünk a svéd Wallenberg Akadémia által meghirdetett Fiatal Kurázsi-díj (Young Courage Award) odaítélésében. Ebben az évben pedig ezen túlmenően négy fiatalnak átadtuk az általunk alapított Emberség-díjat példamutató helytállásukért, amivel nehéz sorsú embertársaiknak nyújtottak segítséget.
A következő programunkat novemberben tervezzük megtartani "Sokszínű Magyarország" címmel, azt elemezve honnan jöttünk, merre tartunk. Az egyesületről és a tervezett programjairól a Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület honlapjáról lehet többet megtudni.
     Kiadó: Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.