OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. szeptember 21., szerda 15:01

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 21., szerda (OS) - A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapta dr. Kraft Zsolt, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvoscsoportjának tagja.

    "Csak végeztem a munkám, nem vártam ezért semmit!" – díjazása után ilyen szerényen nyilatkozott dr. Kraft Zsolt, marosvásárhelyi születésű, Csíkszeredában élő ortopéd és traumatológus főorvos, a Csíkszeredai Sürgősségi Kórház Ortopédia-Traumatológia Osztályának nyugalmazott osztályvezető főorvosa. Csaknem három évtizede segíti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvoscsoportjának munkáját, a szakmai kapcsolatok kialakítását és ápolását Erdély és Magyarország között. A magyar közösségekért végzett önzetlen és példaértékű szolgálatáért a korábbi államfő, Áder János a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta számára. A díjat szeptember 13-án vehette át Tóth László főkonzultól egy megható ceremónia keretében Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán, a csíkszeredai Lázár-ház dísztermében.

Kraft doktor úr 1997-ben, az első Erdélyi Orvosnapok alkalmával ismerkedett meg, majd barátkozott össze a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat csapatával, és azóta vesz részt önkéntesként a munkájukban.
A szakember nevéhez fűződik a csíkszeredai kórház ortopédia és traumatológia osztályának létrehozása 2002-ben. A leromlott állagú Hargita megyei intézményben így jött létre egy modern, színvonalas osztály, jónéhány támogató, köztük a Gyermekmentő Szolgálat segítségével.
     Kiadó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.