OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2022. szeptember 21., szerda 15:01

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 21., szerda (OS) -

    Az elmúlt években a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat számos Hargita megyei gyermeket hozatott Budapestre és támogatta itteni műtétjüket. Legutóbb például egy csípőficamos gyermeket operáltak meg a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben Kraft doktor szakmai véleménye alapján, mert odahaza a kezelésére nem volt mód. A szakmai segítségen túl a Gyermekmentő műszerekkel, orvosi segédeszközökkel és felszereléssel, valamint továbbképzésekkel is támogatja a Hargita megyei kórházat.

Dr. Kraft Zsolt tavaly vonult nyugdíjba, de azóta is mindenben segíti a Gyermekmentő önkéntes orvosainak erdélyi munkáját. Kitűnő szakmai és emberi kapcsolatot ápol velük, és nagy gondot fordít arra, hogy az ortopédiai betegségekkel küszködő erdélyi gyermekek a legkorszerűbb ellátásban részesüljenek.
Dr. Kraft Zsolt szabadidejében többször szervezett kirándulásokat a Gyermekmentő orvoscsoportja tagjainak – hangzott el a laudációban.

Köszönőbeszédében dr. Kraft Zsolt hangsúlyozta, álmodni sem mert ilyen magas kitüntetésről.
Az orvosi hivatás családjában apáról fiúra szállt: családtagjai 1957-től folyamatosan gyógyítanak a Csíkszeredai Megyei Kórházban. Kraft Zsolt évekig együtt dolgozott édesapjával, dr. Kraft Gézával, majd később a fia, dr. Kraft Hunor is a kollégája lett, aki jelenleg is a kórház szülész-nőgyógyász főorvosa, és ő is tartja a kapcsolatot a Gyermekmentő Szolgálattal. Nem meglepő, hogy a most 10 éves unoka is orvos szeretne lenni.
     Kiadó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.