OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. szeptember 23., péntek 10:17

A Legfőbb Ügyészség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 23., péntek (OS) - A Visegrádi Négyek legfőbb ügyészségei között hosszú évek óta kiemelt fontosságú, folyamatos és zavartalan az együttműködés. A legfőbb ügyészek immár tizedik alkalommal találkoztak a 2012 óta évente mindig másik országban megrendezett eseményen. Az idei pozsonyi megbeszélés résztvevői szándéknyilatkozatot fogadtak el a környezetet érintő bűncselekmények elleni fellépés, valamint az ügyészségek büntetőjogon kívüli területeken végzett tevékenysége témájában.

    2022. szeptember 21-22-én Pozsony adott otthont a nagy hagyományokkal bíró találkozónak. A megbeszélésen a Maroš Žilinka szlovák legfőbb ügyész, az Igor Stříž cseh legfőbb ügyész, a Dariusz Barski lengyel legfőbb ügyész helyettes, valamint a dr. Polt Péter magyar legfőbb ügyész által vezetett delegáció vett részt.

A rendezvény témája a környezetet érintő bűncselekmények elleni fellépés hatékonyságának növeléséhez szükséges intézkedések megvitatása, valamint a résztvevő országok ügyészségeinek büntetőjogon kívüli területeken végzett tevékenységének bemutatása volt.

A felek a találkozó végén szándéknyilatkozatot fogadtak el, amelyben hangsúlyozták, hogy a környezetet érintő bűncselekmények elleni fellépés fő eszköze az ezen bűncselekmények elkövetésére szánt, vagy annak révén szerzett eszközök és vagyon felkutatása, zárolása, elvonása. Kiemelték a specializáció és a képzések szükségességét, valamint mind a tagállamok, mind a nemzeti hatóságok és a nem állami szervek közötti együttműködés fontosságát.
     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.