OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. szeptember 23., péntek 11:56

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 23., péntek (OS) - A vagyonadó bevezetésével lehet csak igazságos a közteherviselés!

        Az ország egyik leggazdagabb emberének, Jellinek Dánielnek az érdekeltsége bezárja a csepeli munkásszállót, ezzel utcára téve 200 embert. Az LMP szerint a hasonló helyzetek tartós megoldása, ha véget vetünk a gazdag emberek és cégek "adózás alóli felmentésének", és ők is teherviselő képességüknek megfelelően, azaz nagyobb mértékben hozzájárulnak a közfeladatok ellátásához.
     Jellinek a 10. leggazdagabb magyar a Forbes listája szerint, 189 milliárd forintos vagyonnal. Érdekeltsége, az Indotek Group közölte a lakókkal, hogy a megemelkedett rezsiköltségek miatt bezárják a Csepel Művek területén működő "Zászlós Szállót". Ezzel a hideg utcára kerül 200 ember, köztük 50 gyerek.
     Lehet a tulajdonos jóindulatára is apellálni, ám ez csak részleges megoldás lehet. Az LMP szerint a valódi megoldás az, ha azok is rendesen fizetnének adót, akik eddig nem tették: a gazdag emberek és cégek. Ebből a bevételből el lehet látni olyan szociális feladatokat, mint az ilyen szállók fenntartása.
     Többször javasoltuk a vagyonadó bevezetését milliárdos vagyonokra. A javaslat szerint a vagyonadó sávos lenne, mértéke 10 milliárdos vagyon felett évi 3%. Ez azt jelenti, hogy csak Jellinek Dániel 5,7 milliárd forinttal többel járulna hozzá a közfeladatokhoz. Csak ebből az összegből sok munkásszálló fenntartását lehetne fedezni, de jutna most bezáró könyvtárakra, művelődési házakra, múzeumokra is.

Bakos Bernadett
országgyűlési képviselő

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.