OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. szeptember 23., péntek 14:26

A Magyar Neuroimmunológiai Társaság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 23., péntek (OS) -

    – Egyes fertőzések hozzájárulhatnak autoimmun betegségek megjelenéséhez, ráadásul az érintett betegeink egy részét a gyógyszeres kezelések fogékonyabbá tehetik más betegségekre is – indokolta dr. Mike Andrea, a Magyar Neuroimmunológiai Társaság vezetőségi tagja, miért szenteltek külön szekciót a fertőzéseknek is. Kiemelte: az immunrendszer működésére ható gyógyszereket alkalmazó betegeknél nagy hangsúlyt kell fektetni a fertőzések megelőzésére, ennek része a koronavírus-elleni vagy a hamarosan ismét aktuálissá váló influenza elleni védőoltások megfelelő időzítése is, erről a háziorvos mellett a kezelőorvossal is mindig javasolt egyeztetniük a betegeknek.

– Az immunrendszerből eredő neurológiai betegségeknél akkor van esélye a betegeknek a minél korábbi diagnózisra és optimális kezelésre, ha az egyes szakterületek rálátnak egymás munkájára, ismerik egymás gondolkodását. Ezzel csökkenthetjük annak a kockázatát, hogy a betegek súlyos szövődményekkel fenyegető betegségekkel hosszú heteken, hónapokon át bolyongjanak az egészségügy útvesztőjében. Ennek érdekében a neurológusokon túl a radiológia, az infektológia, az immunológia, a patológia, a reumatológia képviselőit is meghívtuk a szakmai tanácskozásra, ahová végül közel háromszáz szakorvos érkezett az országból – foglalta össze dr. Bíró Zita, a Magyar Neuroimmunológiai Társaság főtitkára.

További információ, interjúszervezés:
B. Papp László sajtószóvivő
egeszsegugy@sajtoszovivo.hu
+3630 261-8789

     Kiadó: Magyar Neuroimmunológiai Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.