OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. szeptember 23., péntek 14:37

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 23., péntek (OS) - Az Árnyékkormány magyar szakszervezetekkel egyeztetett az európai minimálbér-szabályozás bevezetéséről

    Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök és Kordás László bér- és munkaügyi árnyékminiszter a mai napon szakmai egyeztetést folytattak a legnagyobb magyar szakszervezetekkel. Az egyeztetésen képviseltette magát a Magyar Szakszervezeti Szövetség, a LIGA Szakszervezetek, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, az Egységes Közlekedési Szakszervezet, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a Húsipari Dolgozók Szakszervezete, a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete, az Építő-, Fa- és Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, a Bányász Szakszervezet, valamint a Miskolci Autóbusz És Villamosvezetők Érdekképviseleti Szövetsége. 

Az elmúlt három év munkájának közös eredménye, hogy az Európai Parlament döntése értelmében már biztosan lesz európai minimálbér-szabályozás, ami kötelező lesz minden európai tagállamra. Az Árnyékkormány azt javasolja, hogy a minimálbér a mindenkori magyar mediánbér 60%-a legyen, de Dobrev Klára azt kérte a szakszervezetektől, mondják el ők, milyen referenciaértékek alapján, milyen számítási módot tartanának helyesnek.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.