OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2022. szeptember 28., szerda 14:00

A MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 28., szerda (OS) - A kormány fejezze be a pedagógusok zsarolását!

    Az MSZP egyetért a pedagógus szakszervezetek jogos követeléseivel. Azt a kormány és a miniszterelnök is többször elismerte, hogy méltatlanul keveset keresnek a pedagógusok.  A Magyar Szocialista Párt szerint kevés a kormány beismerése, azonnali, nagyarányú és radikális béremelést kellene végrehajtania az oktatás minden területén, és gondoskodnia kellene arról, hogy megőrizze annak értékállóságát!

Egy kezdő pedagógus bruttó 312 ezer forint keres, a KSH adatai alapján az átlagkereset 500 ezer forint, azaz egy kezdő pedagógus az átlagbérhez viszonyítva havonta 8 napot ingyen dolgozik az államnak.

Ha abban a 8 napban sztrájkol a pedagógus, amikor egyébként is ingyen dolgozik a kormánynak, abból még mit akar levonni a kormány? A semmiből nincs mit elvenni.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy fejezze be a pedagógusok zsarolását! Inkább adjon választ arra a kérdésre, ha a rendőrökre hirtelen lett pénz a nemzeti költségvetésből, akkor a pedagógusok bérét miért Brüsszeltől várja?

Az MSZP, az igazi baloldal pártja kiáll a pedagógusokért! Hivatástudatuk, elkötelezettségük megkérdőjelezhetetlen, de azzal nem tudnak fizetni a boltban. Ezért javasoljuk, hogy a kormány: azonnal hajtson végre egy egyszeri, radikális, minimum 50%-os béremelést és kösse a minimálbérhez a pedagógusok vetítési alapját!

MSZP


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.