OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. szeptember 28., szerda 15:12

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (5. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 28., szerda (OS) - Soha nem költött még Magyarország annyit kutatás-fejlesztésre, mint 2021-ben

        K+F tevékenységeik erősítése mellett a vállalkozások innovációs képességeinek megerősítése szintén érdemben járul hozzá a hazai gazdaság versenyképességének növeléséhez. A KSH júniusban közzétett, kétévente gyűjtött adatai szerint a vállalkozások innovációs teljesítménye is emelkedett az elmúlt időszakban: azoknak a vállalkozásoknak az aránya, amelyek innovációs tevékenységet végeznek, a 2016-2018 közötti 28,7 százalékról 32,7 százalékra bővült a 2018-2020 közötti időszakra, ami az elmúlt évtized legmagasabb értéke. Ez azt jelzi, hogy a közelmúlt intézkedéseivel sikerült ösztönözni a vállalkozások nyitottságát az innovációra.

     Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.