OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. szeptember 28., szerda 17:00

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 28., szerda (OS) - Árnyékkormány: Be kell vezetni a rezsimoratóriumot!

        Varju László energia- és rezsiügyi árnyékminiszter, a DK országgyűlési képviselője és Glázer Tímea, a DK győri önkormányzati képviselője közös sajtótájékoztatót tartott a győri energia-és rezsiügyi helyzetről, az Orbán-kormány rossz gazdaságpolitikája ugyanis Győrben is érezteti hatását. Varju László a sajtótájékoztatón a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány rezsi-és energiaüggyel kapcsolatban hozott döntéseiről tájékoztatott.
     Az Árnyékkormány egy világos megoldást dolgozott ki a jelenlegi helyzetre:
- Be kell vezetni a rezsimoratóriumot. Ez azt jelenti, hogy aki eddig, a brutális kormányzati rezsiemelés előtt rendesen fizette a számláit, és annyit, amennyit eddig fizetett, ezután is be tud fizetni, annál ne lehessen kikapcsolni se a gázt, se az áramot, csak ha ezt külön kéri.
- Csökkenteni kell a gáz és az áram áfáját 5%-ra, a kormány ne akarjon pénzt keresni a magyarok egyébként is elszabadult rezsikiadásain.
- Meg kell duplázni a lakosságnak kedvezményes áron adható gáz és áram mennyiségét, tehát a kedvezményes díjszabást a földgáz esetében havi 288 köbméterig, a villany esetében havi 420 kilowattig kell kiterjeszteni.
- A felgyülemlett fizetési elmaradások kezelésére, illetve a fizetésre képtelen fogyasztók támogatására egy támogatási rendszert kell kidolgozni a szociális és jövedelmi helyzet alapján.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.