OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2022. szeptember 28., szerda 17:01

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 28., szerda (OS) - Reagálás Orbán Viktor mai bejelentésére

        A miniszterelnök azzal akarja megoldani az energiaválságot, hogy nemzeti konzultációt indít az EU-s szankciókról. A magyar háztartások rezsiszámláit, a vállalkozások drasztikusan megnövekedett költségeit, általában az energiaválságot bizonyosan nem a nemzeti konzultáció fogja megoldani.
     Mi azt mondjuk évek óta, hogy az energiaválságban az orosz fosszilis energiafüggőséget csökkenteni kell. Az épületszigetelés egyszerre tudná csökkenteni a rezsiszámlákat, az Oroszországgal szembeni kitettséget és az üvegházhatású gázok hazai kibocsátását.
     Ezt a leghatékonyabban a megújuló energia használatával tudjuk elérni: ezért követeljük többek között a szélerőművek telepítésének újraengedélyezését is! Ez valódi megoldás lenne a kormánytól, nem pedig egy újabb látszatcselekvés.

LMP Sajtó

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.