OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2022. szeptember 29., csütörtök 07:58

A Magyar Energiaital Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 29., csütörtök (OS) -

    ÚJ BIZONYÍTÉKOK: AZ ALZHEIMER-KÓR ELLEN NAPI 6 ENERGIAITALT

Nagy valószínűséggel, a világ lakosságának annak a 80 százalékához tartozik Ön is, akik rendszeresen fogyasztanak koffeint, A KOFFEIN AZONBAN NEM EGYENLŐ A KÁVÉVAL, még akkor sem, ha elsőnek az jut eszünkbe. A kávé számos más vegyületet is tartalmaz, amelyek jelen lehetnek, a kávéból kinyert koffeinben, ami ilyen értelemben nem nevezhető "tisztának". A kinyert természetes és a kémia folyamattal előállított koffein között hatásukat tekintve nincs különbség.
ENERGIAITALBAN ÉS KÁVÉBAN van a legtöbb koffein, de kisebb mennyiségben számos más élelmiszerben is megtalálható.

David Blum, a Lille-i Egyetem és Anne-Laurence Boutillier, a Strasbourgi Egyetem kutatói publikálták SZINTETIKUS KOFFEIN KUTATÁSUK eredményét, amely szerint a rendszeres koffeinbevitel javítja a memóriáért felelős agyterület működését, ezzel pedig SEGÍT AZ ÖREGEDÉSI MEMÓRIAZAVAR, VAGY AZ ALZHEIMER -KÓR ELKERÜLÉSÉBEN.

Gray Arendash, a floridai egyetem kutatója szerint felnőtt emberek esetében 500mg napi koffein mennyiség (kb. 6 doboz energiaital vagy 6 csésze presszókávé) lenne az a mennyiség, amely nem csupán megakadályozza a memóriazavar kialakulását, hanem hatékonyan kezeli is a betegséget.

Ettől függetlenül a világ egyik legnagyobb (66.531 emberen elvégzett) kutatása (EFSA) szerint is egy egészséges felnőtt biztonsággal bevihet napi 400mg koffein mennyiséget - azaz naponta megihat például 5 doboz energiaitalt vagy 5 csésze presszókávét.


     Kiadó: Magyar Energiaital Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.