OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2022. szeptember 29., csütörtök 10:34

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 29., csütörtök (OS) -

    Lélegezz fel, Budapest! A levegőminőség javításának lehetséges módjairól tartott közösségi gyűlést a Fővárosi Önkormányzat
A levegő minőségének javítása a városvezetés egyik legfontosabb ügye, ezért a Fővárosi Önkormányzat idén is közösségi gyűlést szervezett, melynek témája a közlekedésből eredő légszennyező anyagok mennyiségének mérséklése volt.
Karácsony Gergely főpolgármester tízezer véletlenszerűen kiválasztott budapestinek írt levelet, a jelentkezők közül 50 budapesti vett részt a gyűlésen, akik az életkort, a nemet, az iskolai végzettséget és a lakóhelyet tekintve is reprezentatív csoportot alkottak. A résztvevők között egyaránt voltak olyanok, akik közösségi közlekedéssel, autóval, biciklivel és gyalog közlekednek, így minden szempontot figyelembe véve tanácskoztak a gyűlés tagjai. Az eseményt 2022. szeptember 10-11-én és 24-25-én tartották meg a budapesti Városházán.
A közösségi gyűlés ajánlásai között megtalálhatók a budapesti közösségi közlekedés szolgáltatásainak fejlesztésére, a város köztereinek zöldítésére, illetve egészségesebbé tételére, illetve a parkolási rendszer harmonizációjára és racionalizálására irányuló javaslatok. Továbbá a kerékpáros infrastruktúra fejlesztését és egyes területek forgalomcsillapítását is javasolták a résztvevők. Ezeket a javaslatokat a folyamatot irányító facilitátorok összesítik, majd a vezető szakértők is átnézik, hogy minden intézkedés, fejlesztési elképzelés szakmaiságát biztosítsák.
    
     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.