OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. szeptember 29., csütörtök 12:11

Az Oktatási Hivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 29., csütörtök (OS) - Eredményesen zár az Oktatási Hivatal korszerű nyilvántartási és ügyintézési rendszert fejlesztő projektje

    2022. szeptember 30-án zárul az Oktatási Hivatal (OH) KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2020-00059: Oktatási nyilvántartás továbbfejlesztése elnevezésű kiemelt projektje. Az Európai Unió 1,2 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásából megvalósult programban elektronikus oktatási nyilvántartásokat korszerűsítettek, és bővült az elektronikus ügyintézési lehetőségek köre. A projektben elért fejlesztések eredményeként gyarapodtak az ügyfelek és az ügyintézők számára elérhető elektronikus szolgáltatások, csökkent az adatszolgáltatásra, illetve az ügyintézésre, adminisztrációra fordított idő.
A projekt egyik fontos eredménye, hogy a szülők elektronikusan nyújthatják be gyermekeikkel kapcsolatos kérelmeiket a tankötelezettség megkezdésének halasztásáról, az egyéni munkarend szerinti tanulás engedélyezéséről, valamint az óvoda- vagy tankötelezettség külföldi teljesítésével kapcsolatos bejelentéseiket is online tehetik meg.
Emellett a középiskolai központi írásbeli vizsgára, valamint a hat- és a nyolcévfolyamos gimnáziumok esetében a középfokú felvételire is lehet online jelentkezni. A tanulói jogviszonnyal nem rendelkezők a hagyományos jelentkezési formák helyett ugyancsak választhatják az elektronikus jelentkezést az érettségi vizsgára.

     Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.