OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 10. szombat
Ismertető


2022. szeptember 29., csütörtök 12:12

Az Oktatási Hivatal közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 29., csütörtök (OS) - Eredményesen zár az Oktatási Hivatal korszerű nyilvántartási és ügyintézési rendszert fejlesztő projektje

    A magyar állami ösztöndíjas képzésen tanuló, illetve végzett felsőoktatási hallgatók az ösztöndíjas kötelezettségükkel kapcsolatos ügyeiket ezentúl szintén online intézhetik.
A fejlesztések eredményeként már egyes oktatásszakmai eljárások is elektronikusan intézhetők: ilyen a tankönyvvé nyilvánítással és a pedagógus-továbbképzések engedélyezésével kapcsolatos kérelmek, bejelentések benyújtása.
A projektben létrejött az Oktatási Mérföldkövek szolgáltatás: segítségével a továbbiakban – ügyintézői közreműködés nélkül – bárki elektronikusan hozzáférhet az oktatási nyilvántartásokban kezelt legfontosabb adataihoz, oktatási azonosítójáról és diákigazolványairól igazolást állíthat elő.
Továbbfejlesztették az OH irat- és dokumentumkezelési, valamint pénzügyi rendszerét. A projektben az OH munkatársait workshopok segítségével készítették fel az új működési modell szakszerű alkalmazására.
A projekt eredményei kényelmes és korszerű ügyintézési módot kínálnak, jelentősen csökkentik több százezer állampolgár adminisztrációs terheit, és javítják az oktatási szakrendszerek működési hatékonyságát. A projektben létrejött új ügyintézési módok használatában az Oktatási Hivatal Youtube-csatornáján elérhető animációs kisfilmek nyújtanak segítséget.
A projektet 2020. november 1. és 2022. szeptember 30. között valósítja meg az Oktatási Hivatal.
    
     Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.