OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 10. szombat
Ismertető


2022. szeptember 29., csütörtök 12:20

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 29., csütörtök (OS) - Gelencsér Ferenc: A kormány nyilvánítsa illegitimnek Putyin ukrajnai álnépszavazásait!

    Tisztelt Szerkesztőség, kedves Kolléga!

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, felszólította a magyar kormányt, hogy azonnal nyílvánítsák illegitimnek az ukrajnai népszavazásokat az oroszok által megszállt négy régióban.

"Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy a kormányinfón nyilvánítsák ILLEGITIMNEK Putyin ukrajnai álnépszavazásait!" – írta Facebook-bejegyzésében Gelencsér.

A megszállt ukrajnai területeken tartott népszavazásokat szinte az egész világ elítélte és érvénytelennek nyilvánította, többek között a híresen oroszbarát Szerbia is. Egyértelmű, hogy ez a népszavazás nem törvényes és nem szól másról, mint arról, hogy Putyin nem csak véráldozatok, de hazugságok árán is el akarja csatolni egy szuverén állam területeit. A Momentum – Európa és a világ nagy részével együtt – kiáll Ukrajna függetlensége mellett és elítéli az orosz agressziót, valamint a magyar kormány hintapolitikáját.


    
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.