OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2022. szeptember 29., csütörtök 14:28

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 29., csütörtök (OS) - Latorovszki László kanadai magyar kajak edző kitüntetése

    2022. szeptember 28-án Vass-Salazar Mária nagykövet asszony ünnepélyes keretek között a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adta át Latorovszki László kajak-kenu edzőnek az Új-Skóciai Waverley-ben. Az ünnepségre méltató videóüzenetet küldött Adam van Koeverden magyar származású kanadai olimpiai bajnok kajakozó, parlamenti képviselő. A kitüntetett 1991-ben érkezett a kanadai Új-Skócia tartományba, ahol a Cheema Aquatic Club-nál helyezkedett el edzőként. Latorovszki László az elmúlt 30 évben több száz magyar és kanadai sportoló versenyzését és edzőtáboroztatását segítette mind Magyarországon, mind Kanadában. Többször is elnyerte az "Év edzője" címet és hamarosan tagja lesz az Új-Skóciai sportolók "dicsőségcsarnokának" (Hall of Fame). Kilenc sportolója is indult olimpián, szövetségi edzőként négy alkalommal (2000, 2004, 2008, 2012) irányította a kanadai nemzeti csapatot. Vass-Salazar Mária nagykövet az esemény kapcsán kijelentette: "Büszkék vagyunk arra, hogy honfitársunk, Latorovszki László komoly dicsőségett hozott a hazánkban hagyományosan erős kajak-kenu sportágnak a tengerentúlon is. Nemzetközi versenyeken kiváló eredményeket elért sportolók nevelkedtek edzői irányítása alatt, mint például az anyagai ágon magyar származású Adam van Koeverden. Latorovszki László sokat merített magyarországi szakmai gyökereiből, és tudását, képességeit maradéktalanul a magyar-kanadai sportkapcsolatok fejlesztésének szentelte.

     Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.