OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. szeptember 30., péntek 08:07

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - Az Európai Unió Hálózat- és Információbiztonsági Ügynöksége (ENISA) már 10 éve rendezi meg októberben az Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM) elnevezésű kampányát, amelynek hazai koordinátora idén is Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

    Az Európai Uniós Kiberbiztonsági Ügynökség idén őszre is meghirdeti az Európai Kiberbiztonsági Hónapot. Az Európai Kiberbiztonsági Hónap elnevezésű kampányt 2012 óta szervezik meg Európa-szerte a tagállamok.
A nemzetközi figyelemfelhívó kampány célja a kiberbiztonsági tudatosság növelése, valamint a kibertérben megjelenő fenyegetések széles körben történő megismertetése. Ennek érdekében minden év októberében a legváltozatosabb ötletekkel, módszerekkel és eseményekkel igyekeznek felhívni a figyelmet a kiberbiztonság fontosságára.
A kampány nemzetközi koordinálását az ENISA végzi, míg a hazai koordinációs szerepet immár 6 éve a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet látja el.
Az idei kampány mottója is: “Think Before U Click", “Gondolkodj, mielőtt kattintasz!"
A kiberfenyegetésekre való felkészülés és azok beazonosítása érdekében idén ismét két fő témakörre koncentrál a Kiberhónap: a zsarolóvírusok (ransomware) és az adathalászat (phishing).
A napjaink legkomolyabb információbiztonsági fenyegetései közé tartozó két topic fontosságát igazolja, hogy az elmúlt év során számos ilyen jellegű támadást azonosítottak a világban. Éppen ezért került a zsarolóvírusok és az adathalászat elleni hatékony védekezés az idei kampány fókuszába.

     Kiadó: Nemzetbiztonsági Szakszolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.