OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. szeptember 30., péntek 10:10

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - Ne ítélj elsőre! Ezzel a szlogennel indul az idei október 7-ei kampány az állami gondoskodásban élő gyerekek napja alkalmából. Az SOS Gyermekfalvak kezdeményezésére tavaly óta ezen a napon a média kiemelten foglalkozik a gyermekvédelmi gondoskodásban élők ügyével.

    Tavaly szinte az egész magyar média beállt az SOS kampánya mögé, amellyel az állami gondoskodásban élő gyerekekre szerette volna az alapítvány felhívni a figyelmet.

Ma közel 23 ezer gyermek él a szülei nélkül, további 140 ezer gyereket fenyeget a veszély, hogy bármikor kiemelhetik őket a családból. Többségük bántalmazás, elhanyagolás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége miatt kerül gyermekvédelmi gondoskodásba. Az esetek túlnyomó részében az okok a családok szegénységével is összefüggnek.

"Meglepően kevés tapasztalata és tudása van az embereknek ezekkel a gyerekekkel kapcsolatosan, részben negatívan vélekednek róluk, láthatatlanok számukra. Egy legfrissebb felmérésünk szerint például a megkérdezettek 7 %-a gondolja úgy, hogy maga a gyerek tehet róla, hogy állami gondoskodásba került. Ezen a napon a gyerekek személyes történeteit szeretnénk megmutatni, hogy lebontsuk a velük kapcsolatos elítéleteket. Az SOS a kampányhoz csatlakozó médiákat és cégeket történetekkel, bannerekkel, képi anyaggal segíti" – mondta Kiss Gergely, az SOS Gyermekfalvak ügyvezető igazgatója.

További információ kérhető a gabriella.varro@sos.hu címen.

     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.