OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 10. szombat
Ismertető


2022. szeptember 30., péntek 11:31

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - Normálisan működő demokráciában ilyenkor lemondani szoktak – reagálás Orbán Viktor rádiónyilatkozatára

    Pedig van megoldás, amely ebben a nehéz helyzetben is könnyebbé tenné az emberek életét.

Az MSZP szerint RezsiSTOP-ra van szükség, nem fideszes megszorításokra! A 12 forintos paksi áramot adják annyiért az embereknek, amennyibe az kerül, csökkentsék a lakossági energiahordozók ÁFA-kulcsát 5%-ra, halasszák el az oligarcháik extraprofitját szolgáló rendszerhasználati díjak emelését, kerüljön bevezetésre a garantált energetikai alapszolgáltatás, biztosítson a kormány ingyenesen előre fizető mérőt és ingyenes visszakapcsolást az energiaellátásba, és indítson országos szigetelési programot a panelépületek és a Kádár-kockák felújítására!

Meg kell duplázni a családi pótlékot, adómentessé kell tenni a minimálbért, és csökkenteni kell az alacsony fizetések adóját. A nyugdíjprémiumot és a 13. havi nyugdíjat minden nyugdíjas azonos összegben kapja meg, biztosítsanak az átlagnyugdíj alatt élőknek a fűtési szezonban havonta legalább 10 ezer forintos rezsiutalványt. És elvárjuk, hogy a 2023. január 1-jén esedékes nyugdíjemelés mértékét ne a Fidesz-kormány által javasolt 5,2 százalékos infláció alapján állapítsák meg, hanem 15,7 százalékkal emelkedjenek a nyugdíjak a 2022. augusztusi nyugdíjas tény fogyasztói árindex alapján.

Tóth Bertalan,
az MSZP társelnöke, frakcióvezető

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.