OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 10. szombat
Ismertető


2022. szeptember 30., péntek 11:33

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - Orbán Viktor továbbra is visszafelé szeretné forgatni az idő kerekét -

    Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában újfent bizonyította, hogy továbbra is kizárólag az importált fosszilis energiában tud gondolkodni, hiszen sokadszorra beszélt úgy az energiaválságról, hogy a valódi megoldást jelentő zöldfordulatról egy szót sem ejtett.

Az LMP továbbra is azt követeli a kormánytól, hogy tegyen lépéseket az energia-önrendelkezés érdekében, tegyen konkrét lépéseket azért, hogy se Oroszországtól, se az általuk kárhoztatott szankcióktól ne függjünk: első lépésben vonják vissza a szélenergia betiltását, töröljék el a napenergiára kivetett extra adó és indítsanak épületszigetelési programot.
Javasoljuk továbbá a kormánynak, hogy ha már úgyis konzultációt indítanak, és a miniszterelnök maga is elismerte, hogy a szélenergia használatáról a kormányon belül is vita van, akkor talán kérdezzék meg az emberek véleményét is a megújuló energia használatáról.

Garantáljuk, hogy ennek eredményeként az derül majd ki, hogy a szélenergia kérdéséről legfeljebb a kormányon belül van vita, a magyar emberek egyértelműen a zöldfordulat mellett állnak.

LMP sajtó

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.