OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. szeptember 30., péntek 13:39

A KIM - Kultúráért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - Tovább erősödnek a kulturális kapcsolatok Mexikó és Magyarország között

    Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár Magyarország képviseletében Mexikóvárosba utazott a MONDIACULT kulturális világkonferenciára. Az egyeztetéseket követően a Mexikói-Magyar Kulturális Hetek programsorozat keretében, magyar idő szerint éjfélkor felavatta a Budapest névre keresztelt utcát, a mai napon pedig részt vesz a magyar támogatással újjászületett Jézus Szíve-templomban rendezett hálaadó szentmisén.

"Lenyűgöző a tudat, hogy a világ egyik legnagyobb metropolisza egy másik kontinens egyik fővárosáról, büszkeségünkről, a gyönyörű Budapestről nevez el egy centrális fekvésű közterületet. Bár a nagy földrajzi távolság akadályokat gördíthet az elé, hogy baráti nemzetek behatóan megismerjék egymás szokásait, történelmét, örökségét, mégis, meggyőződésem, hogy létezik híd, ami az óceán felett átívelve közelebb hozhat nemzeteket. Ez pedig a kultúra és a művészet" – mondta az államtitkár.

"Hiszem, hogy más népek öröksége iránti tisztelet és megbecsülés, valamint a saját identitás megtartása együttesen lehetnek zálogai sikernek és egyetemes értékteremtésnek. A magyarság számára rendkívül fontos, hogy a világ megismerje és értékelje mindazt a szellemi kincset, amelyet az idők folyamán létrehoztunk.

     Kiadó: KIM - Kultúráért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.