OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. szeptember 30., péntek 13:39

A KIM - Kultúráért Felelős Államtitkárság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - Tovább erősödnek a kulturális kapcsolatok Mexikó és Magyarország között

    Ugyanezzel a nyitottsággal és szeretettel fordulunk magunk is a mexikói nemzet felé, őszinte érdeklődéssel és tisztelettel viseltetve múltjuk, kultúrájuk és az egyetemes értékteremtésben játszott szerepük iránt" – tette hozzá Dr. Hoppál Péter.

A Mexikói-Magyar Kulturális Hetek programsorozat Magyarország által rendezett több hónapos, kulturális rendezvények sora. Célja, hogy felhívják a figyelmet a magyar nép közösségépítő erejére, értékteremtő szellemi teljesítményére, hagyománytiszteletére és gazdag kulturális örökségére.

2022. szeptember 30-án, magyar idő szerint 16:00 órakor, Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a mexikóvárosi Jézus Szíve templom felújítási munkálatainak hálaadó szentmisével egybekötött átadásán mond köszöntőt.

A központi fekvésű római katolikus Jézus Szíve templom (Templo del Sagrado Corazón de Jesús) 1907-ben épült és egykoron fontos központja volt a helyi magyar kolóniának. A templom hívő közössége lelkipásztoruk vezetésével ma is rendszeresen imádkozik Magyarországért, főként Szent István király és Árpád-házi Szent Erzsébet, valamint a magyar szentek ünnepnapjain.

A magyar vonatkozással is bíró templom felújításához a 2017-es, Mexikó középső részén pusztító, több száz áldozatot követelő földrengést követően Magyarország Kormánya nyújtott anyagi támogatást.

     Kiadó: KIM - Kultúráért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.