OS Országos Sajtószolgálat
2023. február 4. szombat
Ismertető


2022. szeptember 30., péntek 14:14

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - Nyilvánosak a 2024-es általános felsőoktatási felvételi eljárásra vonatkozó intézményi bemeneti feltételek

        A felsőoktatási intézményeknek a mai napig kellett megadniuk a 2024-es általános felvételi eljárásra vonatkozó bemeneti feltételeket, melyek tartalmazzák az intézmények által saját hatáskörben biztosított 100 többletpont elosztásának szabályait. Ezek elérhetőek az intézményi honlapokon és október közepétől az Oktatási Hivatal felületein is. Az Oktatási Hivatal, mint a felvételi eljárást koordináló szerv, október hónapban online előadásokat tart a köznevelési intézmények vezetőinek és tanárainak a változásokról.
     A Kormány még július végén az egyetemekkel és a hallgatói érdekképviselettel folytatott konzultáció után, lakossági véleményfelmérésekre is támaszkodva elvi döntést hozott a felsőoktatási felvételi rendszer megújításáról. Ennek célja az egyetemi autonómia és felelősség további erősítése, ami csak úgy képzelhető el, ha az intézményeknek érdemi ráhatásuk van a hallgatók kiválasztására, felelősséget vállalnak a beiskolázásban, a képzésben, a tanulmányi életút támogatásában és a megfelelő minőségű és munkaerőpiaci relevanciájú kibocsátásban. Ez ugyanakkor erősíti az egyéni hallgatói felelősséget is, mivel saját képzési pályájukra, intézményválasztásukra, tanulmányaikra nagyobb hatással bírnak majd a leendő hallgatók.

     Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.