OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2022. szeptember 30., péntek 16:10

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - Árnyékkormány: Putyin illegitim álnépszavazásának eredményét sosem fogjuk érvényesnek tekinteni

    Néhány nappal ezelőtt szabálytalan "népszavazást" tartottak ukrán megyékben az Ukrajnától való elszakadásról és az Oroszországhoz való csatlakozásról. Az orosz befolyásolással és katonai megfélemlítéssel megtartott álnépszavazások eredménye ismert. Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken pedig már be is jelentette a négy ukrán megye elcsatolását.

Az Árnyékkormány határozott véleménye, hogy az az álnépszavazás, ami az orosz agresszor befolyása, és erőszakos akarata szerint ment végbe, biztosan nem tükrözi az ukrán területeken élők akaratát. Putyin háborús bűnös, aki megsértette a nemzetközi jogot, és ártatlan emberek halálért felelős. Ezért ezt a népszavazást illegitimnek tekintjük, ezért annak eredményét sosem szabad érvényesnek elfogadni.

Rónai Sándor

Árnyék-külügyminiszter
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.