2024. április 16. kedd

2022. szeptember 30., péntek 19:18

A Bálint Zsidó Közösségi Ház Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - A JCC Budapest - Bálint Ház a háború kitörése óta segíti az ideérkező ukrán menekülteket. Szeptemberben nagy adománygyűjtő akciót tartottak, melynek most hétvégén lesz a lezárása: az adományok átadása a Bálint Házban.

A válság kezdetekor az egész zsidó közösség megmozdult, hogy segítsen. Nagyon rövid idő alatt megszerveződött a szállás, szállítás, orvosi segítség, étel- és ruhaosztás a menekültek ezreinek, illetve a továbbutazók számára az utazáshoz szükséges felszerelések és tárgyak, valamint kapcsolatok és információ biztosítása.

A JCC Budapest - Bálint Ház a koalíció részeként vállalta, hogy összefogja a különböző programokat és szolgáltatásokat, és levezényelje az önkéntes programot annak érdekében, hogy a menekültáradatot a lehető leghatékonyabban kezelje. Egy kis idő elteltével, amikor már jól látszott, hogy a háború nem lesz gyors lefolyású, elkezdte megszervezni saját akcióit, melyek nagy része még mind a mai napig működik. Sajnos az eltelt idő nem tett jót az emberek segítőkészségének, az adományozási kedv egyre csökken, a közbeszédben már szinte alig jelenik meg a menekültek segítése. Pedig ugyanúgy rengetegen érkeznek, és ugyanolyan nehéz anyagi helyzetben vannak.
Ezért a JCC Budapest - Bálint Ház kiemelt figyelmet fordít a háború elől menekülők segítésére. A krízis elején elkezdett akciókat a mai napig ugyanolyan erőbedobással folytatja, saját kapacitásának jelentős részét a projektre szánva, a zsidó (és nem zsidó) közösséget újra és újra mozgósítva.
     Kiadó: Bálint Zsidó Közösségi Ház Alapítvány

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.