OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2022. szeptember 30., péntek 19:18

A Bálint Zsidó Közösségi Ház Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - A JCC Budapest - Bálint Ház a háború kitörése óta segíti az ideérkező ukrán menekülteket. Szeptemberben nagy adománygyűjtő akciót tartottak, melynek most hétvégén lesz a lezárása: az adományok átadása a Bálint Házban.

    A válság kezdetekor az egész zsidó közösség megmozdult, hogy segítsen. Nagyon rövid idő alatt megszerveződött a szállás, szállítás, orvosi segítség, étel- és ruhaosztás a menekültek ezreinek, illetve a továbbutazók számára az utazáshoz szükséges felszerelések és tárgyak, valamint kapcsolatok és információ biztosítása.

A JCC Budapest - Bálint Ház a koalíció részeként vállalta, hogy összefogja a különböző programokat és szolgáltatásokat, és levezényelje az önkéntes programot annak érdekében, hogy a menekültáradatot a lehető leghatékonyabban kezelje. Egy kis idő elteltével, amikor már jól látszott, hogy a háború nem lesz gyors lefolyású, elkezdte megszervezni saját akcióit, melyek nagy része még mind a mai napig működik. Sajnos az eltelt idő nem tett jót az emberek segítőkészségének, az adományozási kedv egyre csökken, a közbeszédben már szinte alig jelenik meg a menekültek segítése. Pedig ugyanúgy rengetegen érkeznek, és ugyanolyan nehéz anyagi helyzetben vannak.
Ezért a JCC Budapest - Bálint Ház kiemelt figyelmet fordít a háború elől menekülők segítésére. A krízis elején elkezdett akciókat a mai napig ugyanolyan erőbedobással folytatja, saját kapacitásának jelentős részét a projektre szánva, a zsidó (és nem zsidó) közösséget újra és újra mozgósítva.
     Kiadó: Bálint Zsidó Közösségi Ház Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.