OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2022. október 1., szombat 16:05

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. október 1., szombat (OS) - Árnyékkormány: Az új távhőrendelet csődbe viszi az önkormányzatok 80-90 százalékát

    Tegnap háromnegyed tízkor a Magyar Közlönyben megjelent, és mától hatályba is lépett a kormány új távhőrendelete, melynek értelmében az önkormányzatok nagyjából a tízszeresét fogják fizetni az intézményeik távfűtéséért, ami akár több százmillió forintos többletkiadást is jelenthet. Ezzel a kormány nem csak bezáratja a legfontosabb szociális és gyermekeket ellátó önkormányzai intézményeket a télre, de a fűtési szezon végére becsődölteti a magyar önkormányzatok 80-90 százalékát.

A kormány köbméterenként 1400 forintos áron szerződött a távhőszolgáltatókkal, ezt akarja most az önkormányzatokkal kifizettetni. Ez teljesen irreális. Az Árnyékkormány szerint az, hogy a kormány ilyen áron szerződött, felveti a hanyag kezelés gyanúját. Ezt nem szabad az önkormányzatokra hárítani, legalább akkora mértékben kell kompenzálni őket, hogy ugyanannyiért kapják a távhőt, mint a lakosság. Ha ugyanis a kormány nem kompenzálja az önkormányzatokat legalább ekkora mértékben, akkor a magyar önkormányzatok 80-90 százaléka még a fűtési szezon vége előtt be fog csődölni. 

Szitka Péter 

Az Árnyékkormány vidéki önkormányzati ügyekért felelős főtanácsadója


Szitka Péter sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.