2022. december 6. kedd

2022. október 4., kedd 12:09

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. október 4., kedd (OS) - Állatok világnapja – Közalapítványok helyett valódi állatvédelmet és az állatvédő civil szervezetek érdemi támogatását!

A Párbeszéd szerint jó, hogy a kormány végre elkezd foglalkozni az állatvédelem ügyével, de egy újabb közalapítvány létrehozása távolról sem oldja meg a magyar állatvédelem és az ezt működtető civil szervezetek egyre súlyosabb problémáit.

A jelenlegi állatvédelmi rendszer nagyon súlyos kihívásokkal küzd, ilyen a tömegesen kóborló állatok helyzetének megoldatlansága, az ivartalanítás kérdése és az állatkínzásos esetek hatékony megelőzése és felszámolása. Mindeközben a hazai állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek napról napra minden erejükkel a fennmaradásukért küzdenek, forrásokért kilincselve, mert az elszabaduló infláció és az energiaválság az ő működésüket is veszélybe sodorja. Náluk bőségesen rendelkezésre áll a szaktudás és az elkötelezettség, leginkább a kiszámítható állami finanszírozás hiányzik. Ez látszik abból is, hogy az idén az állatvédő szervezetek számára 500 milliós keretösszegben meghirdetett kormányzati pályázat eredményhirdetését bizonytalan időre elhalasztották!

Kiadó: Párbeszéd