OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2022. október 4., kedd 12:09

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. október 4., kedd (OS) - Állatok világnapja – Közalapítványok helyett valódi állatvédelmet és az állatvédő civil szervezetek érdemi támogatását!

    A Párbeszéd szerint jó, hogy a kormány végre elkezd foglalkozni az állatvédelem ügyével, de egy újabb közalapítvány létrehozása távolról sem oldja meg a magyar állatvédelem és az ezt működtető civil szervezetek egyre súlyosabb problémáit.

A jelenlegi állatvédelmi rendszer nagyon súlyos kihívásokkal küzd, ilyen a tömegesen kóborló állatok helyzetének megoldatlansága, az ivartalanítás kérdése és az állatkínzásos esetek hatékony megelőzése és felszámolása. Mindeközben a hazai állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek napról napra minden erejükkel a fennmaradásukért küzdenek, forrásokért kilincselve, mert az elszabaduló infláció és az energiaválság az ő működésüket is veszélybe sodorja. Náluk bőségesen rendelkezésre áll a szaktudás és az elkötelezettség, leginkább a kiszámítható állami finanszírozás hiányzik. Ez látszik abból is, hogy az idén az állatvédő szervezetek számára 500 milliós keretösszegben meghirdetett kormányzati pályázat eredményhirdetését bizonytalan időre elhalasztották!

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.