OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. október 4., kedd 13:22

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. október 4., kedd (OS) - A DK benyújtotta az alaptörvénymódosítást, hogy lerántsa a leplet a Fidesz és az Alkotmánybíróság színjátékáról

    A Fidesz az Alkotmánybíróságra is szerepet szánt abban a színjátékban, amit az Európai Bizottság kedvéért adnak elő az Országgyűlésben. Tegnap elfogadtak egy olyan törvényt, amely elvileg lehetővé tenné, hogy Polt Péter megkerülhető legyen a korrupciógyanús bűncselekmények esetében, és magánváddal is kikényszeríthető legyen a bírósági tárgyalás, ám direkt úgy írták meg a javaslatot, hogy az alaptörvényellenes legyen. Orbán Viktor arra készül, hogy az Alkotmánybírósággal kaszáltassa el a saját törvényét, majd széttárja a karjait az Európai Bizottság előtt, mondván ő mindent megpróbált.

A Demokratikus Koalíció benyújtja azt az alaptörvénymódosítást, ami lehetővé tenné az ilyen törvény meghozását. Nem azért, mert ez a törvény jó lenne és pótolná az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, hanem hogy lerántsa a leplet a Fidesz és az Alkotmánybíróság színjátékáról. Ha Orbán Viktor tényleg ilyen törvényt szeretne, akkor nincs más dolga, mint megszavazni a DK alaptörvénymódosítását. Ha nem így tesz, azzal elismeri: az egész csak színjáték volt, valójában esze ágában sem volt hatályba léptetni ezt a törvényt.

Sebián-Petrovszki László

A DK országgyűlési képviselője


Sebián-Petrovszki László sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.