OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2022. október 4., kedd 14:12

A Párbeszéd közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. október 4., kedd (OS) - A korrupcióellenes törvénycsomag nem elegendő az orbáni korrupció megfékezéséhez

    Ugyancsak minimum kérdéses a kormány új csodafegyverének, az Integritás Hatóságnak az intézményesült NER-korrupció elleni hatékonysága is. Bár a Hatóság kétségkívül kap fontos jogosítványokat, sem vádemelésre, sem nyomozásra nem jogosult, ez tehát továbbra is az Orbánt kiszolgáló állami szervek feladata lesz. A Hatóság nem járhat el már folyamatban lévő bírósági vagy közbeszerzési döntőbizottsági jogorvoslati eljárás esetén, ami megteremti a lehetőségét annak, hogy áleljárások indításával blokkolják a Hatóság munkáját. Nem megnyugtató a Hatóság elnökének és elnökhelyetteseinek kiválasztási folyamata sem, hiszen kinevezésükre – noha elvileg egy feddhetetlen szakemberekből álló listából, de mégiscsak – az Állami Számvevőszék (NER-es) elnöke tesz javaslatot a (NER-es) köztársasági elnöknek. A Párbeszéd az elmúlt napokban már sokadjára nyújtotta be az Országgyűlésnek a Korrupcióellenes Ügyészség felállítására vonatkozó részletes javaslatát, amely valóban orvosolná a problémát.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.