OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2022. október 4., kedd 14:12

A Párbeszéd közleménye (4. rész)
    Budapest, 2022. október 4., kedd (OS) - A korrupcióellenes törvénycsomag nem elegendő az orbáni korrupció megfékezéséhez

    A Párbeszéd azt szeretné, hogy Magyarország hozzájusson a kormányzati korrupció és a jogállamiság leépítése miatt felfüggesztett EU-s forrásokhoz. Azt szeretnénk, hogy ezek a pénzek végre valóban a közjót, az ország fejlődését, és ne a NER-elit gazdagodását szolgálják. Ezt a helyzetet, az EU-val való megállapodás kényszerét azonban kizárólag Orbán Viktor, az ő kormányai és az őt kiszolgáló állami szervek okozták. Így az EU-val megállapodás és az Európai Bizottság által elvárt jogi garanciák megteremtése szintén egyedül Orbán Viktornak és az ő kormányának a felelőssége. Az európai intézmények feladata lesz megítélni, hogy elvárásaikat ezek a törvények kielégítik-e. A kormányé a megállapodás felelőssége, és a kormányé a parlamenti kétharmad. A Párbeszéd ezért tartózkodott a szavazásnál.

Párbeszéd-frakció

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.