OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. október 5., szerda 13:04

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. október 5., szerda (OS) - Árnyékkormány: Egy felelős kormány alatt nem lenne több száz betöltetlen háziorvosi praxis Magyarországon

    A GKI Gazdaságkutató Intézet elemzése szerint szeptember elején már 686 betöltetlen háziorvosi praxis volt Magyarországon, ez összesen 870 települést, több, mint 900 ezer embert érint. A háziorvosi praxisok 11%-a betöltetlen, januárhoz képest országosan 6%-os, Budapesten pedig 23%-os növekedés mutatkozik. Óriási kockázatot jelent, hogy a házi gyermekorvosi praxisok 11%-a, a jobbára községekben működő ún. vegyes praxisok 21%-a betöltetlen.

Az Árnyékkormány felhívja a figyelmet, egy felelős kormány alatt elképzelhetetlen lenne, hogy az országban minden tizedik háziorvosi praxis betöltetlen. A háziorvosok átlagéletkora meghaladja a 60 évet, a még dolgozó háziorvosok 1-e betöltötte a 65. évét. Utánpótlás alig van, eközben pedig az Orbán-kormány ahelyett, hogy érdemben foglalkozna az ágazat problémáival, inkább elsüllyeszti az egészségügyet Pintér Sándor belügyminiszternél, aki szakmai tudás és egyeztetés nélkül kezd átalakításokba. A kormányozni képtelen kormány miatt így az egészségügy helyzete csak még tovább romlik, és egyre több ember marad állandó háziorvosi ellátás nélkül Magyarországon.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.