OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. október 21., péntek 12:57

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. október 21., péntek (OS) - Orbánék ismét elfeledkeztek a gazdákról, csődbe fog kerülni a teljes mezőgazdaság

    Az idei év a mezőgazdaság sötét éve volt, amihez hozzájárul az aszály, az elhibázott orbáni gazdaságpolitika, és bizonyos mértékben az Ukrajna elleni háború is. Az energiaválság közepette pedig az energiaintenzív mezőgazdasági vállalkozások semmiféle segítséget nem kapnak a kormánytól.

A Demokratikus Koalíció figyelmeztet mindenkit, ha a mezőgazdaság nem kap sürgős és hatékony támogatást, katasztrófa fog bekövetkezni. Az élelmiszerár-infláció már így is felülről veri a 35%-ot, és ez csak súlyosabb lesz még. Egy jól működő, stabil mezőgazdasággal sok mindent átvészelne az ország, de a gazdák támogatás nélkül nem jutnak semmire, az orbáni infláció, megszorítások, adóemelések és rezsiemelés pedig végzetes hatással lesz a teljes ágazatra.

Benedek Szilveszter

A DK Agrárkabinetének vezetője
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.