OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. október 22., szombat 12:01

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. október 22., szombat (OS) - Jogerős bírósági ítélet ellenére sem hajlandó kiadni a szervező cég a tavaly augusztus 20-i állami rendezvények számláit és szerződéseit

        A DK a tavaly augusztus 20-i állami ünnepség kapcsán közérdekű adatigényléssel fordult az azt szervező céghez, hogy adják ki a giccsparádéval kapcsolatos szerződéseket. Mivel ezt megtagadták, a DK bírósághoz fordult, hogy kipereljük a kért iratokat. A Fővárosi Törvényszék első, majd a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletben is kötelezte a céget a kért információk kiadására, ezért ígéretet tettünk arra, hogy amint megkapjuk ezeket a szerződéseket, azonnal nyilvánosságra hozzuk őket. Az adatszolgáltatásra kötelezett Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. azonban nem hajlandó teljesíteni kötelezettségét, és a Kúriához fordulnak, így kérik a végrehajtás felfüggesztését.
     A Demokratikus Koalíció választ vár: mi takargatnivalója van az állami ünnepet szervező Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt-nek, hogy két bírói ítélet után sem hajlandóak teljesíteni a kötelezettségüket, és kiadni az ünnepséggel kapcsolatos szerződéseket? Milyen kínos dolgok állhatnak a gurulós turul, az újhullámos csodaszarvas és a metálos Szent István mögött? A Demokratikus Koalíció eddig sem, ez után sem hagyja annyiban a nyilvánvaló mutyizást, és minden kiperelt szerződést közzé fogunk tenni, hogy más is értesüljön arról, milyen bizniszek folynak a sógorok között.

Sebián-Petrovszki László
A DK országgyűlési képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.