OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2022. október 23., vasárnap 13:53

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. október 23., vasárnap (OS) - Gyurcsány Ferenc a DK október 23-i megemlékezésén: "Hazug kormány becsteleníti meg 1956 örökségét"

    A Demokratikus Koalíció elnöksége és vezető politikusai a DK évtizedes hagyományának megfelelően megemlékezést tartottak október 23-án, melyen Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke nyilatkozatot tett.

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán úgy emlékezett az "56-os forradalomról: 1956 szabad, szuverén Magyarországért küzdött. Az a harc elbukott. A mai kormány önrendelkezésért kiállt, amikor szuverének vagyunk, és szabadságot hazudik az önkény közepette.
Hazug kormány becsteleníti meg 1956 örökségét. Küzdelmünk erkölcsi, történelmi forrását leljük meg 1956-ban, amikor a mai rezsimmel fordulunk szembe. Küzdelmünk a szabadság, a demokrácia, az európai Magyarország küzdelme - jelentette ki a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc beszédét a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán is közvetítettük.

DK Sajtóiroda
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.