OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. október 24., hétfő 12:03

A Gazdaságfejlesztési Miniszter közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. október 24., hétfő (OS) - A Kormány egységes rendszert alakít ki az állami hátterű tőkealapok eredményesebb működése érdekében

    2023. január 1-től egy központosított rendszer kerül kialakításra, a gazdaságfejlesztési miniszter irányítása alatt. A tőkealap-intézményrendszer élén felállításra kerül a Nemzeti Tőkeholding Zrt., és ebbe az új struktúrába tagozódik be valamennyi, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-hez és a Magyar Export-Import Zrt.-hez kapcsolódó állami hátterű tőkealap, a jövőben pedig kizárólag a Nemzeti Tőkeholdingon keresztül állítható fel új állami hátterű tőkealap.
Az új struktúra révén egy központilag irányított, hatékony állami hátterű finanszírozási rendszer jön létre a Hitel – Tőke – Garancia hármasával, hozzájárulva ezzel a kormány nemzetgazdasági céljainak eléréséhez.
A Kormány az új intézményrendszertől elvárja a finanszírozási források optimális allokációjának elősegítését és felgyorsítását, a vállalkozásbarát működés és a területi szempontok kiemelt figyelembevételét.

     Kiadó: Gazdaságfejlesztési Miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.