OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. október 24., hétfő 15:43

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. október 24., hétfő (OS) - A Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapta Peter Holzmüller gyógytornász, a magyar lovasterapeuta-képzés kiemelkedő oktatója. Az állami elismerést október 21-én vette át Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől.

        A szakember 23 éve vesz részt a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány munkájában, mint a magyarországi lovasterapeuta-képzés és továbbképzés tapasztalt oktatója. A díjra a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat terjesztette fel, amelynek önkéntes orvoscsoportjával rendszeresen jár Erdélybe, gyerekeket szűrni és gyógyítani. Az állami elismerést Áder János adományozta Peter Holzmüller részére ez év márciusában, a díjat október 21-én vette át Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől.
     Peter Holzmüller, a Müncheni Műszaki Egyetem Sport- és Egészségtudományi Karának ügyvezető helyettese 1999 óta áll szakmai kapcsolatban a Gyermekmentő Szolgálattal, illetve az általa alapított Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvánnyal. Azóta meghatározó tagja az oktatói csapatnak: gyakorlatot vezet, vizsgáztat és előadásokat tart a lovasterápia hippoterápia szakágán. A hippoterápia olyan, leginkább gyógytornászok által alkalmazott kiegészítő, egyéni terápiás eljárás, amely idegrendszeri problémákon segít, illetve a tartási és mozgásfunkciókat javítja, korrigálja.
     Peter Holzmüller egyszersmind a Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvoscsoportjának is megbízható tagja.

     Kiadó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.