2024. április 19. péntek

2022. október 24., hétfő 15:43

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. október 24., hétfő (OS) -

Eddig összesen nyolc alkalommal vett részt az erdélyi gyógyító körutakon, ahol mozgásszervi problémákkal küszködő gyerekek szűrésével, kezelésével foglalkozik.
     A több évtizedes szakmai kapcsolatból barátság is lett. Peter Holzmüller magánéleti szálon is kapcsolódik Magyarországhoz: felesége magyar, és úgy tervezik, hogy a néhány év múlva esedékes nyugdíjazása után az egész család visszajön Magyarországra.  Fót környékén terveznek letelepedni, hogy tovább tudjon segíteni Lovasterápiás Központunkban.
     A kitüntetés átadásán jelen volt Holzmüller úr felesége és hatéves kislányuk is, továbbá Bozori Gabriella, a Fóti Lovasterápiás és Oktató Központ vezetője, Mozsár István, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi tagja, illetve Willem van Lieshout, holland pszichológus, aki a hágai Magyar Nagykövetségen már korábban megkapta a kitüntetését. Willem Lieshout szintén részt vesz oktatóként a Magyar Lovasterápia Szövetség munkájában. A szakember több kollégájával együtt egy pszichológusoknak szóló szakkönyv megírásába kezdett, amelynek megjelenése 2023 tavaszán várható.
     Ezúton is szeretettel gratulálunk Peter Holzmüllernek kitüntetése alkalmából!

Kiadó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület