OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2022. október 25., kedd 18:32

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2022. október 25., kedd (OS) - Dr. Peter Simon a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetésben részesült a Magyar Örökség Hónapjában Ottawában

    Dr. Peter Simon a kanadai Királyi Konzervatórium magyar származású elnöke és vezérigazgatója, a kanadai kulturális élet kiemelkedően jeles képviselője a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetésben részesült, amelyet Vass-Salazar Mária, Magyarország kanadai nagykövete adott át neki ünnepélyes keretek között 2022. október 23-án. A ceremónia egyben részét képezte az idén októberben Ontario tartományban, Kanadában először megrendezésre kerülő Magyar Örökség Hónapja programsorozatnak.
Az ünnepségen prominens kanadai művészeti vezetők vettek részt, emellett a Kelemen Kvartett az NKA támogatásával és a Nagykövetség szervezésében érkezett Kanadába, ahol is az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján teltházas koncertet adott a Carleton Dominion Chalmers Centre-ben.
Dr. Peter Simon a kitüntetés-átadáson büszkén beszélt magyar gyökereiről. "Magyar örökségem büszkeséggel tölt el. Az 1956-os forradalom és szabadságharc fontos része családom történetének, ahogy más kanadai magyarokénak is."
Dr. Peter Simon 1991 óta tölti be a kanadai Királyi Konzervatórium elnöki tisztjét. Elnöksége alatt az intézmény dinamikus átalakuláson és növekedésen ment keresztül.
1989-ben nevezték ki a New York-i Manhattan School of Music elnökévé, ahol számos új projekt-kezdeményezésben és megvalósításban vállalt kulcsszerepet.
     Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.