OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. október 25., kedd 18:59

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. október 25., kedd (OS) - A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány egy átmeneti menekültszállónak helyet adó épület felújítását tervezi megvalósítani. Az alapítvány a megvalósításhoz kapcsolódóan támogatási kérelmet nyújtott be a The United Nations High Commissioner For Refugees elnevezésű szervezethez, amely kérelem pozitív döntésben részesült.

    A meglévő épület – tervezett átmeneti menekültszállóként – Budapesten, a Grassalkovich út 294. szám alatt kerül felújításra. Ennek során az ingatlan új kiszolgáló egységeit belső gipszkarton falazással, burkolt fal és padló felületekkel látnák el. A külső és belső nyílászárókat lecserélik, korszerűsítik a decentralizált fűtőtesteket, a világítótesteket pedig energiatakarékos változatra cserélik. Megtörténik majd a belső villamoshálózat fejlesztése, a bútorok cseréje, a vízhálózat felújítása, bővítése. Az épület az akadálymentesség kialakításával átmeneti menekültszállóként szolgálhat.  
Az épület meglévő helyi adottságait figyelembe véve a felújítás munkálatait – a tervezési és kivitelezési szakaszokat – csak előzetes felmérés elvégzése után lehet megkezdeni.
A felújítás célja a menekültek átmeneti elhelyezése komfortos életterek kialakításával, biztosításával. A felújítással kapcsolatban elkészített és meghirdetett ajánlatkérési felhívás a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány honlapján és közösségi oldalán ismerhető meg.  


     Kiadó: Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.