OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. október 26., szerda 11:39

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. október 26., szerda (OS) - A Gyorsítósáv pályázat megemelt keretösszegéből közel 12,5 milliárd forint támogatást kapnak a piacorientált fejlesztések

    Hazai egyetemek és vállalkozások tudáskapacitására építve születnek innovatív termékek és eljárások összesen közel 12,5 milliárd forintnyi állami támogatással a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból. A Gyorsítósáv pályázat elsődleges célja a gyors növekedésre és jelentős hozzáadott érték felmutatására képes hazai cégek fejlesztéseinek ösztönzése. A két éve nagy sikerrel bevezetett új pályázati konstrukció idén már több mint négyszer akkora forrással segíti a piacképes magyar ötletek hasznosítását.

A Gyorsítósáv pályázatot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal először 2020 szeptemberében írta ki a kiemelkedő növekedést prognosztizáló, de esetenként még nem kellően tőkeerős hazai cégek (startupok és spin-offok) kutatás-fejlesztési és innovációs projektjei számára. Az akkori hárommilliárdos keretből húsz ígéretes fejlesztés kapott támogatást, a koronavírus-járvány aktualitása miatt elsősorban az egészségiparra koncentrálva.
    
     Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.