OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2022. október 26., szerda 11:40

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. október 26., szerda (OS) - A Gyorsítósáv pályázat megemelt keretösszegéből közel 12,5 milliárd forint támogatást kapnak a piacorientált fejlesztések

    z első év sikere után 2021 decemberében már 8 milliárd forintos keretösszeggel került ismét meghirdetésre a Gyorsítósáv konstrukció, ám a pályázók által szakmai véleményezésre benyújtott projektjavaslatok támogatási igénye 3,5-szer annyi volt, mint a rendelkezésre álló forrás. A hatalmas érdeklődés, valamint a korábbi nyertes projektek megvalósításának kedvező tapasztalatai miatt a támogató Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) a keretösszeget 12,85 milliárd forintra emelte.

Dr. György László, a minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára hangsúlyozta: "Úgy a piaci igény, mint a benyújtott pályázatok magas szakmai színvonala indokolttá tette a jelentős keretemelést. A tervezetthez képest így 40-50%-kal több vállalkozás kap lendületet a piaci áttöréshez, ennyivel több innováció jöhet létre az életképes ötletek megvalósításából." Hozzátette: ezek a cégek is hozzájárulnak ahhoz, hogy elérjük a Nemzeti KFI Stratégiában kitűzött célunkat, és Magyarország az évtized végéig Európa TOP 10 innovátora közé emelkedjen.

     Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.