2024. április 23. kedd

2022. október 26., szerda 11:40

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. október 26., szerda (OS) - A Gyorsítósáv pályázat megemelt keretösszegéből közel 12,5 milliárd forint támogatást kapnak a piacorientált fejlesztések

z első év sikere után 2021 decemberében már 8 milliárd forintos keretösszeggel került ismét meghirdetésre a Gyorsítósáv konstrukció, ám a pályázók által szakmai véleményezésre benyújtott projektjavaslatok támogatási igénye 3,5-szer annyi volt, mint a rendelkezésre álló forrás. A hatalmas érdeklődés, valamint a korábbi nyertes projektek megvalósításának kedvező tapasztalatai miatt a támogató Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) a keretösszeget 12,85 milliárd forintra emelte.

Dr. György László, a minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára hangsúlyozta: "Úgy a piaci igény, mint a benyújtott pályázatok magas szakmai színvonala indokolttá tette a jelentős keretemelést. A tervezetthez képest így 40-50%-kal több vállalkozás kap lendületet a piaci áttöréshez, ennyivel több innováció jöhet létre az életképes ötletek megvalósításából." Hozzátette: ezek a cégek is hozzájárulnak ahhoz, hogy elérjük a Nemzeti KFI Stratégiában kitűzött célunkat, és Magyarország az évtized végéig Európa TOP 10 innovátora közé emelkedjen.

Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium