OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2022. november 18., péntek 13:53

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. november 18., péntek (OS) - Árnyékkormány: Az orbáni infláció miatt Magyarországon a legnagyobb az élelmiszer-drágulás az EU-ban – Az Árnyékkormány áfacsökkentést, a vállalkozásoknak járó rezsitámogatás kiterjesztését, és a gazdáknak járó kártérítések kifizetését sürgeti

    Újabb katasztrofális rekordot döntött meg az orbáni infláció. Az Eurostat adatai szerint az Európai Unióban Magyarországon emelkedtek a legnagyobb mértékben az élelmiszerárak: 45,2 százalékkal drágultak az élelmiszerek egy év alatt, miközben mögöttünk jócskán elmaradva, 33,3 százalékkal áll Litvánia. Ráadásul a kenyér drágulása egyenesen döbbenetes: 82,8 százalékkal nőtt a kenyér ára egy év alatt Magyarországon, miközben a mögöttünk lévő Lettországban 36,6 százalékkal. Ezek az adatok egyértelműen bizonyítják, hogy a megélhetési válságot okozó élelmiszer-drágulásért egyedül Orbán Viktor felelős.

Az Árnyékkormány szerint az orbáni infláció megállítása érdekében azonnal 0 százalékra kell csökkenteni egyes alapvető élelmiszerek áfakulcsát jövő március 31-ig. Továbbá ki kell terjeszteni a vállalkozásoknak járó rezsitámogatást minden kis- és középvállalkozásra, valamint haladéktalanul meg kell kezdeni az idei súlyos aszály miatt járó kártérítések kifizetését a gazdáknak. Az Árnyékkormány szerint csak így óvhatjuk meg a magyar embereket a megélhetési válságtól.

Benedek Szilveszter

Mezőgazdasági árnyékminiszter
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.