OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2022. november 18., péntek 17:15

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. november 18., péntek (OS) - Momentum: Előbb a kormány csapta be, most pedig az Alkotmánybíróság hagyta cserben a katásokat

    Az Alkotmánybíróság elutasította a Momentum keresetét – az adóév közepén módosított – kata-törvény eltörlésével kapcsolatban.

A kormány azt hazudta a választások előtt, hogy nem lesznek megszorítások. Azt hazudta, hogy mielőtt bármin változtatnának, lesz társadalmi egyeztetés, hogy meghallgatják az embereket, az érintetteket. Ma már tudjuk, mi az igazság - inkább erőből tolják át az igazságtalanságokat.

A kata gyakorlati megszüntetésével belerúgtak többszázezer emberbe. Belerúgtak olyanokba, akik nem éltek vissza a kata szabályaival. Belerúgtak a futárokba, a grafikusokba, a virágkötőkbe, rengeteg emberbe.

Egy válság közepén vesznek el még több pénzt a kisvállalkozóktól, mert a választási pénzszórás következtében az államkasszából hiányzik a pénz.

Ezt az igazságtalan célt szolgálja most ki az Alkotmánybíróság is, aminek az lenne a feladata, hogy megvédje a magyar állampolgárok jogait, hogy igazságot szolgáltasson az igazságtalan hatalommal szemben. A Momentum panasszal élt az Ab-nál a kata törvény módosítása miatt, de szerintük nincs itt semmi látnivaló, minden a legnagyobb rendben, a panaszt elutasították.

Vagyis a katásokat előbb a kormány csapta be, most a fideszesekkel feltöltött Alkotmánybíróság is cserben hagyta őket.
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.