OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2022. november 24., csütörtök 16:48

A Klebelsberg Központ közleménye
    Budapest, 2022. november 24., csütörtök (OS) - A Klebelsberg Központ közleménye a Nemzeti Tehetség Programról - A Klebelsberg Központ visszautasítja a baloldali médiumokban megjelent hangulatkeltő cikkeket, miszerint a Klebelsberg Központ a Nemzeti Tehetség Programból átcsoportosított összeget saját, mindennapi működésére használná fel.

    A valóság ezzel szemben az, hogy a Magyar Közlönyben is megjelent 1545/2022. (XI. 18.) kormányhatározatban a kormány a család- és ifjúságügyi feladatok ellátása érdekében 260 millió forint átcsoportosításáról döntött a Klebelsberg Központ címén. A Központ ezt az összeget nem a mindennapi működésére kapta, abból közvetlenül egy forintot sem használ fel. Ez az összeg teljes egészében a tankerületi központokhoz tartozó iskolákban szervezett szakmai programokra, nyelvi, tanulmányi versenyekre, tehetségsegítő programokra, alkotóműhelyekre fordítható, ezáltal teljesülhetnek a gyakorlatban a Nemzeti Tehetség Programban megfogalmazott stratégiai célok.
Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a kormányhatározat szövegét félremagyarázva téves következtetések jelenhettek meg az ellenzéki médiumokban, anélkül, hogy a Klebelsberg Központot erről megkérdezték volna.

     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.