OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2022. november 24., csütörtök 17:09

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. november 24., csütörtök (OS) - Az álbéremelkedés dupláját is otthagyhatjuk a boltban

    Az MSZP szerint a csődkormány nem tesz semmit azért, hogy megvédje a magyar munkavállalók megélhetési esélyeit. Orbánék sokakat hagytak az út szélén. A KSH friss adatokat közölt a hazai átlagkeresetekről. Csakhogy a munkavállalók kevés százaléka keres bruttó 500 ezret.

A magyar átlagkereset Európában az egyik legalacsonyabb, nem sok országot előzünk meg. Az infláció viszont az egyik legmagasabb. Az élelmiszerek ára az egekben. A munkavállalóknak ma már a lakhatás, és az élelmiszerek árának előteremtése a fizetésükből szinte lehetetlen feladat. A fizetések vásárlóértéke folyamatosan és tragikusan zuhan a fideszes csődkormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt.

Az élelmiszerek drágulását a legalacsonyabb jövedelműek szenvedik el leginkább. Ugyanis pont azoknak a termékeknek nőtt legnagyobb mértékben az ára, amiket ők vásárolnak. Az Orbánék által bevezetett ársapkás termékek még tovább fogják emelni más árucikkek árát.

Az elmúlt években tovább nőtt a bérek közti különbség az ország nyugati és keleti része között, ami miatt a Kelet-Magyarországon élők jóval az átlagkereset alatti fizetésért dolgoznak. A munkanélküliség is komoly problémákat okoz.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.