2022. december 6. kedd

2022. november 24., csütörtök 17:09

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. november 24., csütörtök (OS) - Az álbéremelkedés dupláját is otthagyhatjuk a boltban

Az MSZP szerint a csődkormány nem tesz semmit azért, hogy megvédje a magyar munkavállalók megélhetési esélyeit. Orbánék sokakat hagytak az út szélén. A KSH friss adatokat közölt a hazai átlagkeresetekről. Csakhogy a munkavállalók kevés százaléka keres bruttó 500 ezret.

A magyar átlagkereset Európában az egyik legalacsonyabb, nem sok országot előzünk meg. Az infláció viszont az egyik legmagasabb. Az élelmiszerek ára az egekben. A munkavállalóknak ma már a lakhatás, és az élelmiszerek árának előteremtése a fizetésükből szinte lehetetlen feladat. A fizetések vásárlóértéke folyamatosan és tragikusan zuhan a fideszes csődkormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt.

Az élelmiszerek drágulását a legalacsonyabb jövedelműek szenvedik el leginkább. Ugyanis pont azoknak a termékeknek nőtt legnagyobb mértékben az ára, amiket ők vásárolnak. Az Orbánék által bevezetett ársapkás termékek még tovább fogják emelni más árucikkek árát.

Az elmúlt években tovább nőtt a bérek közti különbség az ország nyugati és keleti része között, ami miatt a Kelet-Magyarországon élők jóval az átlagkereset alatti fizetésért dolgoznak. A munkanélküliség is komoly problémákat okoz.
     Kiadó: MSZP Országos Központ