OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2022. november 24., csütörtök 17:09

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. november 24., csütörtök (OS) - Az álbéremelkedés dupláját is otthagyhatjuk a boltban

    A KSH szerint a bruttó átlagkereset 17,8 százalékkal 504.100 forintra nőtt. Ez nagyjából nettó 330 ezer forintot jelent. Csakhogy eközben szintén a KSH adatai szerint októberben 21,1 százalékkal drágultak az árak, az élelmiszerárak pedig 40 százalékkal.

Orbán Viktor korábban azt mondta, hogy a 3 hónapig adható álláskeresési járadék lejárta után mindenkinek lesz munkája. A hazug propagandával ellentétben a valóság az, hogy az álláskeresés átlagos időtartama közel 9 hónap és nőtt azok száma, akik legalább egy éve nem találnak munkát. A számok mögött pedig olyan emberek és családok vannak, akik mindössze 3 hónapon keresztül számíthattak az állam segítségére.

A héten a kormánypárt leszavazta az MSZP válságenyhítő javaslatcsomagját, melyben többek között szerepelt a minimálbér adómentessé tétele, az alacsony jövedelmekre kivetett adók csökkentése, az egyetemes áram- és földgázszolgáltatás áfájának 27%-ról 5%-ra csökkentése.

Korózs Lajos
alelnök, MSZP
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.