OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2022. november 24., csütörtök 19:16

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. november 24., csütörtök (OS) - Reagálás Orbán Viktor nyilatkozatára -

    Orbán Viktor szerint Magyarország "az egyetlen ország Európában, amelynek egyszerre két migránsválsággal kell megküzdenie." Az ukrán háború elől menekülők még a Fidesz által felépített nyelvezet és narratíva szerint sem migránsok, hanem menekültek. Menekültek, akiknek Magyarország az első szomszédos ország, szóval még a sokat hangoztatott fideszes logika szerint is be kell fogadni őket, és a menekültek megillető ellátást és jogokat biztosítani nekik. Ez még a fideszes emberiességi szótár szerint is a nemzetközi jogi kötelezettségeken túlmutató alapvetés. Orbán Viktor már sok önellentmondásba keveredett az elmúlt hetekben, most pedig ezzel a kijelentésével az egyik legfontosabb ideológiai törésvonalának tekintett "migrációs kampányát" is képes volt másodpercek alatt hitelteleníteni.

Ráadásul nem véletlen, hogy Orbán Viktor egyetlen egyetértési pontot - hosszú háborúra kell számítani - tudott kihangsúlyozni a V4 ülését követően. Azért csak ezt az egyet, mert valójában nincs több. A visegrádi szövetségben a magyar kormány egyedül maradt az oroszbarát külpolitikájával, egykori szövetségesei teljesen elfordultak, a miniszterelnök az elmúlt három évtized egyik legfontosabb regionális európai szövetségét rúgta fel, azért, hogy az oroszpárti narratívát tudja hangsúlyozni.  

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.